DreaMs ComEs TruE

Sabtu, 11 Februari 2012

Hai bl0g , dah lame tak update .. Hmm , takde mase lha .. Sek0lah bz sgt , byk h0mew0rk .. Bl0gg , tahu tak ? Sye nga sdeyh nie .. Kenapa sye slalu cmni ? Time sye skit , bkn ade 0rg nk care p0n .. Time nak s0mething , takde spe nak bagi .. Knp erk ? Dh takdir eh ? Hmm ! :-( sye tak tahan lha bl0gg , spe lha yg syg sye at dunie nie ? Sye cam dh xbrgune at dunia nie ! Ade kawan , tapi lupe kawan .. Dh ade Kwn bru lpe Kwn lame .. Biase kan , ? Nie yg tak suke , ADe fmily , xde s0rg mmhami .. Knp prlu sye yg slalu mgalah untuk Mreka ? Bila pulak mreka nk mgalah t0k sye ? Kte syg at sye , tp ?! Hmm , mnitik air mate nie bl0gg , kalau takde Kau , enth at ane sye nk lpzkan ksdeyhan nie .. Dlu ade Abg , tp smue tak gune , tak mmahami , ade kawan , tp sibuk sal 0rg lain .. Dah lpe at sye .. Then , mne sye nak lpzkan marah 0r sdeyh ? Hmm , bl0gg , u r my best friend .. :( tQ ..

Ahad, 15 Januari 2012

Homework tak siap-siap

Ari ni dah ari Ahad .. tapi HomeWork tak siap agi .. memang nak kene pelempang dari cikgu es0k .. at0iyai .. malas nye sye nak uat Hw.. kenapa lah F0rm2 nie banyak sangat HW .? ALLAH .. banyak sangat homework ..... sejarah .. tak siap agi nie .. tak tahu bila nak buat nie .. ? 
 gambar atas nie memang pat0t bagi sye .. huhuhuu ......

Rabu, 4 Januari 2012

sekolah !!


Assalamualaikum .. :) Dear bLogg , dh lme tak hupdate kan ? tak pe , t0day sye rajin nak mengupdate blogg .. j0mm dengar citer sye .. 
Hari ni , first day menjadi murid f0rm 2 .. hehe .. malu gila time g sek0lah tadi .. dengan pakaian pengawas tu .. woo0 .. malu-maluu! t0day dapat jumpe kengkawan , miss giler ngan di0rang .. nak menangis time jumpee tadi , (tapi x nangis p0nn..hehe) Lepas habis perhimpunan , ade pulak perjumpaan pengawas , dalam hati . habis lah .. dapat tempat duduk belakang lah nie , (sebab lambat mas0k kelas) .. 2 KRK dapat kelas paling atas , Kaki p0n penat naik tangga , (maklum lah , tingkat paling atas) .. Dah sampai kelas .. sye ngan kawan sye @wan zailin dapat tempat last tau . ! sedihnye .. :'( tak pe lah .. es0k cikgu tukar balik .. sementara lah ! Hari pertama masukk sek0lah .. cikgu PSV s0h buat 0rigami!! Asal kene 0rigami lak ? lain x b0leyy ke ? huhu .. dah lah tak reti melipat-lipat kertas tu .. tak pe .. teacher ajarkan.. teacher s0h uat 0rigami bunga .. :') .. tak sangka , step by step dapat gak uat bunga .. tp bunga dah layu lha .. kertas tu dah k0yak rabak .. hehe .. =D .. next time nk buat lagi lah ! best w00 .. :') haha .. and .. tahun nie .. sye dapat cikgu yang garang-garang belaka . ! tak pe lah .. cikgu garang senang nak paham kan ? hehe .. :') 0k lha bl0gg .. GTG .. next time c0ntinue eh ? kepada pelajar-pelajar sek0lah .. welc0me back t0 sch00l yeah ! 
bye-bye .. Assalamualaikum .. :')

Sabtu, 31 Disember 2011

Happy new year ..

Assalamualaikum , kawan-kawan , sihat tak ? 2012 dah nak sampai .. 9 jam 30 minit lagi dah 2012 ,, cepatnya time berlalu kan ? Apa azam k0rang pada tahun baru ni ? k0rang .. attenti0n pliz .. pada 31.12.2011 , anda dilarang masuk ke tandas pada jam 11:55malam . kerana anda akan keluar dari tandas pada tahun depan .. hehe .. selamat tahun baru guys .. Tahun Baru dah sampai .. that's mean , sch00l tak lama lagi dah nak bukak .. selamat kembali ke sek0lah je kawan-kawan .. :) Jangan malas g sek0lah tau .. Belajar Rajin-2 .. Kepada yg mengambil PMR tahun depan , Gud luck ye guys .. Study hard .. :*
NewYear .. NewYear .. =D
Jadikan kesalahan dan pengalaman pahit pada 2011 sebagai pelajaran agar jadi lebih baik di tahun 2012 .. insyaallah ..

Khamis, 29 Disember 2011

Update sTatusS ..

Assalamualaikum .. =D salam sejahtera .. dah lame sye tak update status kan . ? dh lbey 10 hari daH kan ? BZ lha kawan .. tak pe t0day nak citer cikit .. semalam teng0k b0la x ? Kelantan VS Persebaya ? Tak sangke Kelantan b0ley kalah .. sedeyh-2 .. G00lkeeper dye Khairul Fahmi tau ! Geramnye .. Persebaya dapat menewaskan Kelantan 3-2 .. w0w .. Kecewa melanda .. tak pe lah .. kalah hari ni tak semestinya kalah es0k hari .. bt0l x ? Chill .. :\ sek0lah dak nak bukak .. tak sabar pulak nak masuk .. nak jumpe kawan-2 .. miss them .. :)

Ahad, 18 Disember 2011

Telemovie-Biar Mimpi Sampai Ke Bintang



Dalam hati sye , (grrr!! Untung nya si Elfira ni dapat berlakon dgn jejaka kegilaan remaja di Indonesia&Malaysia iaitu Randy Pangalila .. My boyfriend tu . ! Elfira jgn curik ! haha , Perasan nye , Kidding je lhaa .. =D .. Apa-apa pun sye teruja sangat nak tengok telemovie nie .. macam best jer , la0 ad Randy c0nfirm best kan ,? haha . ! S0 bagi Fans Randy Pangalila atau pun dikenali sebagai Galang dalam Sinetron Cinta Kirana , atau yg terkini dikenali sebagai Ricky menerusi sinetron yang masih ditayangkan di Astro Ria iaitu Nada Cinta .. jangan lupa saksikan telemovie .. Biar Mimpi Sampai Ke Bintang ataupun BMSKB for short .. =) .. pada 22 Dec 2011 , pukul 9 malam , hanya di Astro Ria .. channel (104) .. jangan lupa tau ! :| .. mesti ramai Fans Randy tertunggu-tunggu telemovie nie kan ? Relax yer guys .. 3 days left ..  sabar kayy . ! ^^

Nie ada beberapa pautan BMSKB , :)

Seventeen - Untuk Mencintaimu ..

Ungu - Cinta Dalam Hati ..



Lin Dan Menang Dalam Perlawanan Hari Ini



Salam sejahtera guys , 
Korang kenal tokoh yg ada dalam gambar tu ? Yes , itu dia "LIN DAN" pemain badminton number1 dari China .. t0day dy berlawan dengan "CHEN LONG" , pemain dari China juga .. dalam BWF SuperSeries ..

Dalam perlawanan petang tadi , LINDAN telah menjuarai perlawanan tersebut .. LINDAN telah menewasi CHEN LONG dlm 2set permainan .. Dalam set pertama LINDAN telah menewaskan CHEN LONG 12,21 .. Dan dalam set kedua , LINDAN sekali lagi menewaskan CHEN LONG 16,21 .. Dan disitu lah LINDAN digelar juara BWF SuperSeries 2011 .. Tahniah kpd LINDAN yer !